Frikadelleboden

Frivilligt arbejde i `Frikadelleboden´ 

Du har som forælder, bedsteforælder, medlem af vores støtteforening eller ven af skolen – hvert år mulighed for at tilbyde din arbejdskraft i `Frikadelleboden´ på Samsø Festivalen, og herved støtte børnelivet på Samsø Frie Skole. 

Samsø Frie Skole samarbejder med `Støtteforeningen Børnehusets Venner´ om initiativet, hvor frivillige forældre og andre tager vagter i boden for at samle penge ind til børnene på skolen. Vagterne i frikadelleboden er hyggelige – og bidrager til det gode forældrefællesskab. Arbejdet består i at tilberede og sælge pommes frites, samt frikadelle – og flæskestegssandwich.

Overskuddet fra Frikadelleboden kan fx gå til: oplevelser, udflugter, indkøb af legetøj, forbedringer af legeplads, afholdelse af diverse arrangementer, samt til særlige aktiviteter i forbindelse med en skolerejse. Pengene bruges ikke til daglig drift. 

Hvert år diskuteres det i skolens elevråd, hvad pengene skal gå til. Børn, lærer, forældre og bestyrelse kan desuden når som helst skrive ønsker på en liste, som findes på skolens lærerværelse. 

Det er bestyrelsen i samarbejde med skolelederen, som i sidste ende afgør, hvordan midlerne skal bruges. Skolelederen noterer i et særskilt regnskab når der kommer midler ind – og tilsvarende når der bruges af frikadellebodsmidlerne.