Skolens historie

Samsø Frie Skole er historien om en ø, nogle børn og deres voksne. Historien om hvordan to grupper af engagerede forældre satte sig ned med kaffe og æblekage og snakkede sammen.

For der var noget med, at børnetallet på Samsø ikke længere kunne bære 3 skoler. Og der var noget med, at det begyndte at give mening, at “sammen er vi stærkere” – også for børnene.

Så de voksne snakkede videre og tillod sig selv at drømme højt om at lave den bedste frie grundskole i Danmark. På vores ø.

På baggrund af massive indsatser fra forældre og medarbejdere smeltede Onsbjerg Lilleskole og Samsø Friskole sammen, og i august 2018 åbnedes dørene til en ny fri grundskole: Samsø Frie Skole.

Vi er en skole, der vægter læring, fællesskab og glæde højt. Vi er en skole, der med bæredygtighed og tværfaglighed som grundlæggende værdier stræber efter at lave glade, sunde og nysgerrige børn.

Forældre og medarbejdere har igennem en koncentreret og ambitiøs proces udarbejdet det grundlag og de principper, som vores nye skole hviler på. Læs mere hér.