Skolerejser

At rejse med børnene er for os et vigtigt fagligt, socialt og pædagogisk redskab. Desuden ønsker vi at give børnene en forståelse for det land, de vokser op i, og ruste dem til et liv, der på et tidspunkt vil foregå væk fra Samsø. De skal, udover at kunne begå sig på Samsø, kunne begå sig i Danmark og internationalt.

0.-8.klasse rejser én gang om året på en længere tur. Vi besøger en dansk landsdel og lærer en masse om stedet og hinanden. Vi bestræber os på, at man i et skoleliv på Samsø Frie Skole har været i de fleste landsdele i Danmark. Derudover tager vi på endagsture til fastlandet.

Når børnene kommer i udskolingen, deltager de årligt i Lilleskolefestivalen, hvor de over tre dage laver og oplever musik og teater sammen med 2000 andre lilleskolebørn fra hele Danmark.

Læs mere om lilleskolefestivalen her  http://lilleskolerne.dk/skoler_og_skoleliv/lilleskolernes_musik_og_teaterfestival

Vores 8.-9.klasse rejser hvert år til en større by i udlandet. Udlandsrejsen giver mulighed for en mere aktiv og undersøgelsesbaseret undervisning, giver et skift i læringsmiljøet og spændende faglige muligheder.

Alle vores udflugter og rejser bidrager til at styrke det sociale fællesskab og er et vigtigt komplement til undervisningen hjemme på skolen.

Alle udgifter til skolerejser er inkluderet i skolepengene.