Påskeafslutning, april 2019

Den sidste skoledag før påske tilbragte 0.-6. klasse i æggenes tegn. Dennis havde kogt mere end 100 æg, og da der var kommet styr på grunden til, at vi holder påske, kom tusser og bunker af æg frem, så børnene kunne gå påskeægsmalingsamok.

Efter grundig ægpyntning var det på med overtøjet og de gode gåsko, for turen gik til Dyret, hvor æggene skulle stå deres prøve. Efter en hyggelig vandre- og “klatre”tur blev banerne kridtet op, og de håbefulde æggetrillere konkurrerede indbyrdes i indskoling, 4.-5. klasse og 6. klasse.

Terrænet var bøvlet, men børnene var superseje til at komme tæt på målet, og der måtte nøje opmålinger til, før en vinder kunne udpeges. Efter klapsalver og lidt spisning af usmadrede æg, kunne vi gå hjem igen til lækker ferieburger og fredagsrengøring.

Og så er det ægge engang løgn, at vejret var smukt og solrigt hele turen… lige indtil de sidste børn drejede ned ad Stadionsvej.

God påske til jer alle!

Teateruger, marts 2019

Samsø Frie skoles børn og voksne har haft nogle spændende, hårde, fede, frustrerende, lærerige, skønne, sjove og festlige teateruger.

Årets tema var H. C. Andersen-eventyr, men med et twist. For eventyrene skulle skrives om, så der var roller til alle, og sted og tid skulle også ændres. Børnene blev delt ind i fem grupper – en musikgruppe og fire teatergrupper – og teatergrupperne fik hver et eventyr, som skulle bearbejdes sammen med to lærere. Klassikerne, som blev taget i kærlig behandling, var: Prinsessen på ærten, Kejserens nye klæder, Klods-Hans og Den grimme ælling.

Musikgruppens opgave var at lave forgrunds- og stemningsmusik og også lydeffekter, som endte med at være så forskellige som indisk markedsstemning, cafémiljø og møgvejr.

Næsten alle dage i teaterugerne blev begyndt med sang, beskeder og en leg eller dramaøvelse, som lærerne havde forberedt. Der skulle leges spejl og pustes til balloner, der skulle transporteres (ulækre, syntes nogle) madvarer i kæde, og der var mange grin og god stemning.

Den første uge gik hovedsagelig med at omskrive eventyrene til manuskripter, finde kostumer og lave de første rekvisitter. Og der blev selvfølgelig konsulteret med musikgruppen om lyd og sang og musik, så de havde også hele tiden nok at se til.

Anden uge var endnu mere travl, for de sidste ting skulle på plads, og der skulle øves på scenen, som var et stort telt på vores terrasse. Der måtte finjusteringer og afkortning af kulisseplader til, før scenen kom helt på plads, og den måtte faktisk også rejses igen efter en weekend med lidt blæsevejr.

Børnene arbejdede sammen på kryds og tværs, og store og små hjalp hinanden – også når det lige var lidt bøvlet. Det var vi meget glade for at se, og det lykkedes os derfor med hiv og sving at være klar til generalprøven, som blev spillet for børn fra Rumlepotten, Børnehuset og Samsø Skole.

Efter generalprøven og de sidste instruktioner og aftaler, var hele skolen klar til den store og vilde premiere på stykket “H. C. Andersen vender tilbage”. Gården var fyldt med forventningsfulde forældre og andet godtfolk, og vi håber, I morede jer og måske også kneb en lille tåre. Ungerne var glade og stolte.

Vi er også meget stolte af alle vores seje børn, som på så kort tid kunne skrive stykke og musik, lave rekvisitter og øve, øve, øve. Så tusind tak til alle skønne børn på Samsø Frie Skole, vi må gøre det igen næste år!

Next

Klassefest i 5. klasse, 11. marts 2019

Millionær var årets tema til 5. klasses klassefest, og det flød med penge, bling og lækker mad – og der var selvfølgelig masser af godt festhumør!

Aftenen startede med velkomstdrinks med guldsugerør, og derfra gik det slag i slag med de lækreste retter og flotteste desserter.

Da sulten var stillet og tørsten slukket, var det tid til Just Dance, stoledans og limbo, og der var også god tid til at få snakket, grinet og danset lidt mere.

Tusind tak for en dejlig aften – og for den gode mad!

Klassefest i 2.-3. klasse, 5. februar 2019

Så blev det også 2.-3. klasses tur til at holde klassefest!

Årets tema var Japan, og der mødte ninjaer, geishaer, karatekæmpere og helt almindelige, tror vi nok, japanere eller japansk inspirerede børn op i det festligste festhumør.

Efter velkomstdrink og fotografering af hele klassen skulle festmiddagen selvfølgelig indtages siddende på gulvet, og havde man lyst, kunne man da også spise med pinde. Retterne var mange og lækre – tak for det til forældrene! – og børnene var heldigvis både sultne og tørstige. Da sulten var kommet lidt på afstand, holdt Lyra og Alma en flot tale for og til både børn og lærere.

Efter festmiddagen var indtaget, var der Kung Fu Fighting-stopdans, limbo, baglæns limbo (ja, det er åbenbart en ting), stoledans og Baby Shark-ballondans, og inden de lækre desserter – også tak for dem til forældrene! – underviste Cian os i at lave det japanske skrifttegn for træ.

Mætte, glade og trætte kunne vi sige farvel og tak til hinanden for en dejlig fest.
Tak for dejlig mad og dejlig hjælp til oprydningen.

Next

Bamsefest i 0.-1. klasse, 29. januar 2019

De alleryngste børn på Samsø Frie Skole har holdt bamseklassefest.

Børnene mødte festklædte og festklar op på skolen og havde alle taget deres yndlingsbamser med. Der var små bamser, store bamser og kæmpestore bamser. Der var grønne bamser, hvide bamser, blå bamser, lilla bamser. Der var en slange, et par drager, en sæl, en ugle og sågar en bamse med pandebånd.

Børnene præsenterede først deres superseje yndlingsbamser for hinanden og gik derefter over til velkomstdrink og mingling. Komplimenterne fløj gennem luften, og der blev skålet og hygget, så det var en fryd.

Så blev der kaldt til bords, og der var stor glæde, når bordherrer og -damer fandt hinanden. Maden var lækker og yderst rigelig, og det skal der lyde en stor tak til 0.-1. klasses forældre for. Ingen gik sultne fra bordet, og alle fik noget, de kunne lide.

Da maverne var fulde, var det tid til den store bamseskattejagt! De mætte børn blev sendt rundt på skolen for at finde puslebrikker, som skulle vise vejen til en skat. Op ad trapper, hen ad gange og rundt om hjørner gik det, og endelig var der fundet 11 brikker. Her viste 0.-1. klasse sig fra deres helt seje side: De hjalp hinanden og gav plads til hinanden, så alle, der havde lyst, kunne være med til at lægge puslespil. Sådan!

Efter skatterovet var delt, var der bamsestafet, bamsestopdans (selvfølgelig til Bamses Venner) og bamselimbo (til Chuck Bear-y, selvfølgelig). Så var festen pludselig forbi, og der var farvel og tak for i aften-is, oprydning (tak til alle jer, der hjalp!) og “Vi ses i morgen.”

Tak, 0.-1. klasse, for en absolut herlig fest. Hvor var det dejligt at spise, lege og danse med jer – det må vi gøre igen!

(Vi beklager den ringe billedkvalitet.)