Lærer/Skovvært søges til Samsø Frie Skole

Brænder du for natur, bæredygtighed og udeliv? Vil du være en del af et ambitiøst projekt, der bygger bro mellem skole og lokalsamfund, ude i naturen? Samsø Frie Skole søger Danmarks første Skovvært/lærer til undervisning på skolen i Onsbjerg og udvikling på Bisgaard Forte Fjorten.

Om stillingen

Stillingen er en kombineret fuldtidsstilling (2-årig projektstilling). Størstedelen af din arbejdstid (20 timer ugentligt) bruger du som skovvært på Bisgaard, hvor du har fokus på at udvikle fællesstedet, skabe oplevelser for skolen, øens børn, voksne og ældre og foreninger. Derfor er du både pædagogisk og praktisk dygtig til skov og natur.

Den anden del af din arbejdstid (ca 17 timer ugentligt) bruger du på undervisning som lærer på Samsø Frie Skole. Du indgår i et trygt og nærværende lærerteam, som pt. består af 14 ansatte. Du vil undervise i naturfag på mellemtrinnet og i udskolingen. Andre fag kan også blive en aktuelle, da din profil kommer til at indgå i den endelige fagfordeling.

Vi flytter gerne undervisningen ud af huset både til Bisgaard og rundt på øen, og lærer om hvordan naturen, biodiversiteten eller lokal madproduktion hænger sammen med den viden, vi tilegner os inde i klasseværelset. Du skal kunne lide at være udendørs og være nysgerrig på hvordan man kan tilrettelægge anderledes skoledage i naturen. 

På vores lilleskole har vi 10 temauger om året, hvor vi tilrettelægger en undervisning med tværfaglige forløb på tværs af alderstrin. Alle lærere deltager i planlægning, udførelse og evaluering af sådanne uger.

Vi prioriterer trivsel højt og arbejder målrettet for at skabe et inkluderende og støttende miljø, hvor alle børn føler sig set og hørt. Vi arbejder med positiv pædagogik som et fundament for børnenes dagligdag og anerkender børnene for deres indsatser, både de store og de små.

Om Bisgaard og Skovværtens rolle

Bisgaard Forte Fjorten er et 30.000 m2 område, omkranset af skov, marker og en smuk brostensbelagt gårdsplads. 

Som skovvært skal du sammen med skolen og Foreningen Forte skabe og udvikle børnedygtighed, dvs. bæredygtighed for børn og fremme FNs verdensmål via læring i hverdagen. 

Dine arbejdsopgaver vil være at koordinere, samarbejde med og være vært for lokale foreninger, erhvervsfolk og mange forskellige frivillige kræfter. Sammen med eksperter, vi trækker ind, skal du støtte dine lærerkolleger med at lave mere og bedre udeundervisning, og skabe læring på en helt ny måde. 

En vigtig del af dine arbejdsopgaver er også at pleje naturen og sammen med en pedel vedligeholde skoven, stierne og faciliteter som bæredygtigt udekøkken, grejbank og permaskovhave.

Dine kvalifikationer:

  • Erfaring med bæredygtighed, natur, udeliv og tryg og sikker i værtsrollen
  • Relevant læreruddannelse
  • Erfaring med projektarbejde og samarbejde med frivillige og lokale organisationer
  • Evne til at tænke kreativt og udvikle aktiviteter, materialer og projekter
  • Erfaring med fondsansøgning og sociale medier er en fordel, men ikke et krav

Vi tilbyder:

  • En unik mulighed for at kombinere undervisning og naturformidling
  • Et stærkt og engageret lærerteam på Samsø Frie Skole
  • Tæt samarbejde med Foreningen Forte og lokale aktører
  • Mulighed for at gøre en forskel for både børn og lokalsamfundet på Samsø

Ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og LC med tiltrædelse den 1. august 2023. Der er tale om en 2-årig projektstilling.

Alle ansøgninger behandles fortroligt.

Er du den person vi søger? Så send din ansøgning og CV til skoleleder@samsoefrieskole.dk senest 28. maj 2023. Vi ser frem til at høre fra dig.

For mere information om Samsø Frie Skole, besøg vores hjemmeside: www.samsoefrieskole.dk 

For børnedygtighed læs her:
http://samsoefrieskole.dk/skolen-for-boernedygtighed/ 

Klasselærer søges til en samlæst 2.-3. klasse på Samsø Frie Skole (årsvikariat)

 

Er du en engageret og kompetent lærer med interesse for dansk, engelsk, drama og temafag? Har du lyst til at arbejde med børn i slutningen af indskolingen og bidrage til deres udvikling og trivsel? Samsø Frie Skole søger en klasselærer til en lille samlæst 2.-3. klasse efter sommerferien, med en stillingsprocent på ca. 80%.

Om stillingen

Som klasselærer vil du få ansvaret for en lille samlæst 2.-3. klasse. Du vil skulle undervise i dansk, drama, engelsk og temafag, som indeholder fagene natur/teknologi, religion og historie. I samarbejde med dine kollegaer, skal du skabe et trygt og inspirerende læringsmiljø for børnene og bidrage til deres faglige og personlige udvikling.

Vi flytter gerne undervisningen ud af huset både og kan her opdage, hvordan naturen, biodiversiteten eller lokal madproduktion hænger sammen med den viden, vi tilegner os inde i klasseværelset. Du skal kunne lide at være udendørs og være nysgerrig på hvordan man kan tilrettelægge anderledes skoledage i naturen. 

På vores lilleskole har vi 10 temauger om året, hvor vi tilrettelægger en undervisning med tværfaglige forløb på tværs af alderstrin. Alle lærere deltager i planlægning, udførelse og evaluering af sådanne uger.

Vi prioriterer trivsel højt og arbejder målrettet for at skabe et inkluderende og støttende miljø, hvor alle børn føler sig set og hørt. Vi arbejder med positiv pædagogik som et fundament for børnenes dagligdag og anerkender børnene for deres indsatser, både de store og de små.

Hvis du har specialpædagogisk viden, er det et plus, da vi lægger stor vægt på inklusion og differentieret undervisning.

Om Samsø Frie Skole

Samsø Frie Skole er en velfungerende og inkluderende lilleskole med et stærkt lærerteam og engagerede forældre. Skolen bygger på værdier som fællesskab, trivsel og faglighed og arbejder for at skabe et miljø, hvor alle skolens elever føler sig set og hørt. Vi har en høj grad af forældreinvolvering og prioriterer et tæt samarbejde mellem skole og hjem.

Dine kvalifikationer:

  • Relevant læreruddannelse
  • Erfaring med og interesse for undervisning i dansk, engelsk, drama og temafag
  • Gode samarbejdsevner og en anerkendende tilgang til elever og kollegaer
  • Evne til at skabe et trygt og inspirerende læringsmiljø for børnene, både inde og ude
  • Specialpædagogisk viden er en fordel, men ikke et krav

Vi tilbyder:

  • En bredt sammensat medarbejdergruppe, hvor humor og respekt er nøgleord, og hvor fokus er på gode arbejdsforhold, samarbejde, trivsel samt pædagogisk og faglig udvikling.
  • En inkluderende og værdibaseret skole med fokus på trivsel og faglighed
  • Tæt samarbejde med forældre og lokalsamfundet
  • Mulighed for at arbejde med forskellige undervisningsmetoder og pædagogiske tilgange

Stillingen er et vikariat (1 år) med ansættelse fra den 1. august 2023, evt. med mulighed for forlængelse. Ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og LC.

Alle ansøgninger behandles fortroligt.

Er du den person vi søger? Så send din ansøgning og CV til skoleleder@samsoefrieskole.dk senest 28. maj 2023. Samtaler vil blive afholdt i uge 22. Vi ser frem til at høre fra dig.

For mere information om Samsø Frie Skole, besøg vores hjemmeside: www.samsoefrieskole.dk

Samsø Frie Skole søger SFO-medarbejder til Fridusen

Er du god til at bygge huler, lave snobrød og bruge en hammer? Kan du lave en kompostbunke, grave en køkkenhave og se charmen i at undersøge en snegl? Kan du lide at klippe og kreere, skabe og sy, tegne og trylle? Så er du måske den medarbejder, vi søger til vores SFO, Fridusen. 

Om os: 

Samsø Frie Skole har ca. 60 børn fra 0. klasse til og med 9. klasse, som samlæses i fire grupper. Når børnene fra 0. til 3. klasse er færdige med deres skoledag, fortsætter de i skolens SFO, Fridusen. Vi er en bredt sammensat medarbejdergruppe, hvor humor og respekt er nøgleord, og hvor fokus er på gode arbejdsforhold, samarbejde, trivsel samt pædagogisk og faglig udvikling. Skolens forældre og medarbejdere har et godt samarbejde, som du i særdeleshed skal være en del af. Det er vigtigt for os, at børnene stortrives i et sundt, trygt og kærligt læringsmiljø, og vi lægger stor vægt på, at medarbejderne er engagerede, nærværende og tydelige i mødet med dem. 

Om dig: 

  • Du er en tydelig voksen, som kan tænke nyt og har lyst til at byde ind i forhold til Fridusens udvikling.
  • Du elsker at sætte lege, spil og kreative aktiviteter i gang både indendørs og udendørs.
  • Du er en positiv og nærværende person med lyst og overskud til at være sammen med børn – også i svære situationer.
  • Du er en god sparringspartner for de andre voksne og beder også andre om hjælp, hvis du har behov for det.
  • Du er struktureret i din tilgang til opgaver og aktiviteter, og du spræller og laver fis, når du kan fornemme, at der er plads til det. 

Løn og ansættelse

Der er tale om en fast halvtidsstilling. Derudover kan det blive muligt med flere timer i form af støttefunktion i skoletiden og vikartimer på skolen. Fridusen er åben i hverdagene fra 13.00-16.30. Fridusen er lukket i efterårsferien, juleferien, vinterferien og påskeferien. 

I dine opgaver indgår planlægning af aktiviteterne i Fridusen, kommunikation med forældre, oprydning og rengøring, deltagelse i møder, pædagogiske dage og arrangementer med børn og forældre. 

Lønnen fastsættes efter gældende overenskomst mellem BUPL/FOA og aftaleenheden, som Lilleskolernes Sammenslutning er en del af. Stillingen er med ansættelse hurtigst muligt. 

Frist 

Ansøgning med CV sendes til skoleleder Anna Mattsson på skoleleder@samsoefrieskole.dk senest den 11. april. Ansættelsessamtaler afholdes i uge 16. Alle ansøgninger behandles fortroligt. 




Første skoleuge på Samsø Frie Skole, august 2021

Endelig er vi i gang igen, og sikke en dejlig start!

Vi er mange, der har savnet hinanden i sommerferien – og faktisk også de sidste par år. Nu er vi sammen til spisning, samlinger, frikvarterer, fortælletimer og meget mere, og hvor er det skønt at kunne være det igen.

I løbet af ugen er der blevet lavet mange ting både fælles og i klasserne, bl.a. har 3.-4. klasse lavet flotte transparente selvportrætter, 0.-2. klasse har været på skoleårets første tur til Bisgaard, vi har fået spritnye og seje familiegrupper og alle har fået nye skolebøger, nye klassekammerater og måske nyt klasselokale.

Første skoledag var en fest, hvor vi kunne invitere forældre med i skole, spise morgenmad sammen og nyde det smukke regnvejr, der lige kiggede forbi i den sidste del af vores udendørs samling. Men pyt med det, vi klarede det hele, og i særdeleshed klarede vores nye børn deres første dag på sejeste måde. Tak, fordi I alle kom…

…og velkommen til et nyt, spændende, lærerigt, sjovt, osv. skoleår!

 

Mikroforskning i 0.-2. klasse, 30. oktober 2020

0.-2. klasse har på Bisgaard haft besøg af Sara Bøndergaard, som er naturmidler, friluftsvejleder og DGI UDEskoletovholder, og Bjarne Manstrup, som er naturvejleder ved Samsø Naturskole.

Bjarne hjalp med at finde smådyr og fortalte en hel  masse om dem, og det var en samtale, som børnene kunne have haft i timevis. Der var mange spørgsmål og mange småkravl, der skulle artsbestemmes og vises frem, så ungerne lagde næsten ikke mærke til, at det blæste og regnede.

Sara kom hele vejen fra Jylland for at lære både børn og voksne i klassen om mikroforskermetoden. Alle børnene havde på forhånd samlet bænkebidere, regnorme, edderkopper og snegle, og Sara hjalp med at sætte forskningen i gang, hvor der først skulle gættes på de forskellige forsøgs resultater og skrives eller tegnes en begrundelse, og bagefter skulle forsøget udføres og dokumenteres.

0.-2. var vilde med forsøgene, som Sara havde taget med.

Det ene forsøg handlede om at forsøge at finde ud af, om bænkebidere foretrækker at bo lyst & tørt, lyst & vådt, mørkt & tørt eller mørkt & vådt. Børnene skulle ved hjælp af toiletruller lave fire forskellige bænkebiderboliger og holde øje med, hvor bænkebiderne søgte hen. Som det også sker i voksenforskning, var det i denne undersøgelse ikke muligt at konkludere noget, men der kom mange gode ideer til, hvordan man kunne arbejde videre med forsøget.

Det andet forsøg gik ud på at lave et væddeløb mellem forskellige smådyr. De udvalgte dyr blev sat midt på en plastikdug med en bane på, og så kunne der ellers heppes og krydses fingre. Det store ormeløb var underholdende – en af ormene kunne fint forstå det der med at orme om kap, mens en anden ormede i cirkler – og i et andet løb vandt skovgedehamsen selvfølgelig over bænkebideren, selv om der var dem, der syntes, det var en smule snyd, når nu gedehamsen havde så store vinger.

En helt og aldeles dejlig dag, hvor der både var plads til sjov og ballade og til at blive klogere.

Tusind tak til vores gode gæster!