Vibeke Østergaard Larsen

Vibeke Østergaard Larsen

På Samsø Frie Skole har jeg i skoleåret 2019/20 den helt store fornøjelse at undervise i dansk i både 3.-4. klasse og i 5.-6. klasse. Jeg er ligeledes klasselærer i 5.-6. kl., som jeg også har til kulturfag, billedkunst og klassens tid, ligesom jeg underviser i alle skoleårets temauger. Jeg er tovholder i skolens miljøråd og medarbejderrepræsentant i skolebestyrelsen og i skolens nyoprettede støttegruppe.

Med 14 års erfaring som folkeskolelærer fra dels Randers og Samsø og et teologistudium i bagagen startede jeg i forsommeren 2018 som vikar på Samsø Frie Skole og blev fanget ind. Wau – her var godt at være – her oplevede jeg en skole med det helt store fællesskab, glæde og dygtige elever. Sådan skal det være – en skole med fokus på både børnedygtighed og bæredygtighed – her trives jeg, og her har jeg hjemme blandt engagerede, fagligt superdygtige og sjove kollegaer og de mest fantastiske elever. Med andre ord – jeg er begejstret og jeg brænder for at lave skole, der giver mening – skole, hvor vi møder eleverne med smil og hjertevarme. 

Klasseledelse,  neuro-pædagogik, og ikke mindst relationsarbejde er mine helt store fokus- og interesseområder. Jeg har i denne sammenhæng taget mange specialpædagogiske kurser – senest Clinical Course In Neurofeedback foråret 2019 

Jeg er gift med Michael, som er arkitekt, og vi bor i Den Gamle Lægebolig i Onsbjerg sammen med vores plejedatter Liv. Vi er en store sammenbragte familie, som tæller 7 voksne børn,  4 svigerbørn, 2 tidligere plejebørn og deres storesøster samt ikke mindst 6 børnebørn.

Min fritid tilbringer jeg allerhelst sammen med familie og venner og med at læse fagbøger inden for områderne pædagogik, psykologi, hjerneforskning, teologi og filosofi. Og så er vi jo i gang med at renovere og bygge om i vores gamle hus….

Vibeke kan kontaktes på vibeke@samsoefrieskole.dk