Anna Mattsson

Anna Mattsson

Jeg har en ph.d. i antropologi fra Lunds Universitet og har gennem hele mit arbejdsliv arbejdet med uddannelse og læring og med både børn, unge og voksne.

Jeg flyttede til Samsø i marts 2016 sammen med mine tre børn, som nu er 13, 15 og 20 år. Før vi flyttede til Samsø var vores familie bosat i Nicaragua, hvor jeg arbejdede seks år som skoleleder med opstart og opbygning af den Nordiske Internationale Skole i Managua. Jeg har arbejdet på Onsbjerg Lilleskole/Samsø Frie Skole siden december 2017.

En stærk drivkraft for mig som leder for Samsø Frie Skole er at være med til at skabe et kreativt og trygt miljø for vores børn og en god arbejdsplads for skolens medarbejdere. En skole, hvor samarbejde på tværs af klassetrin og faggrupper er en naturlig del af skoledagen, hvor faglighed og indlæringsglæde er centralt, og hvor alle – børn, forældre og medarbejdere – glæder sig til at komme i skole hver dag.

Glæde, indsigt og fællesskab er kernen i det skoleliv, vi skaber på Samsø Frie Skole, og det er både udfordrende, spændende og lærerigt at være en del af processen at udvikle en ny skole på Samsø. Vi har en engageret forældrebestyrelse, som det er inspirerende at arbejde sammen med. Og vi har mange store drømme for fremtiden – om nye bygninger, bæredygtighed, natur, hav, musik, leg, spændende temauger og masser af tværfaglighed. Det er mange ting, som vi i de kommende år skal bære ud i livet for at skabe verdens bedste skole lige her på Samsø.

Når jeg holder fri, bruger jeg rigtigt mange timer på at renovere og bygge på mit gamle hus i Pillemark, på at rode i min have og på frivilligt arbejde i foreninger både på øen og udenøs.

I skoleåret 2018/2019 underviser jeg i historie, religion og spansk.

Anna kan kontaktes på skoleleder@samsoefrieskole.dk