Temauge i 0.-2. klasse, november 2019

I mandags blev børnene i 0.-2. klasse delt ind i 2-3-mandsgrupper og fik nogle opgaver, hvor de skulle øve sig på at bruge et stopmotion-program ved at lave forskellige småfilm – en bold, der skulle hoppe ind i billedet og ud igen, og børn eller ting, der på magisk vis skulle bevæge sig rundt i lokalet. Børnene gik til opgaven med liv og sjæl og fik et fint første indtryk af brugen af programmet.

Tirsdagen gik med at fremstille de flotteste cirkusfigurer til ugens endelige produkt – en lille cirkusfilm, og så tog klassen lige en tur til koncert. Og sikke en koncert! Der var liv og glade dage fra start til slut, hvor alle børnene følte sig inddragede, dansede og sang/rappede med, og hvor de voksne skulle danse for børnene. Godt trætte og fyldt op med indtryk travede børnene tilbage til skolen og SFO, og det var en lidt hård, men megahyggelig tur, hvor der blev snakket og grinet, og hvor var tid til at stoppe op og beundre en pløjende traktor. “Den laver spiraler”, “Nej, hvor ser det flot ud, når den vender jorden” og “Man kunne næsten kigge på det her i timevis” var bare nogle af kommentarerne.

Onsdag var helt vildt imponerende. Børnene skulle i deres grupper brainstorme ideer til en film med lige netop de figurer, gruppemedlemmerne havde. Bagefter skulle de i fællesskab udvælge de ideer, de kunne tænke sig at arbejde med, og måske kombinere nogle af ideerne. Og så aftale deres films endelige handling. Da disse ting var på plads, skulle de tegne  verdens mindste storyboard (starten, midten, slutningen af filmen) og lave en cirkusbaggrund. Det var noget spændende, hvordan det hele skulle gå med at blive enige, lytte og alt det der i grupperne, men dagen blev afsluttet med klapsalver og stor ros til alle børn, for de klarede det fint og flot.

I torsdags skulle alle begynde at filme, og det var nogle gange en frustrerende proces, fordi man kunne komme til at skulle lave noget om eller glemte at gemme. Alligevel klarede børnene dagen i stiv arm og kom videre, når der var bump på vejen. Men trætte var alle, da dagen var slut, for når man koncentrerer sig så meget og går så meget op tingene, bliver man simpelthen bare træt.

Fredag blev de sidste hænder lagt på filmene, og allerede her kunne man mærke, hvor meget børnene havde øvet sig dagen i forvejen og hvilke erfaringer, de havde gjort sig. Filmene nåede lige akkurat at være færdige kl. 10.30, hvor 3.-4. klasse skulle komme til premiere.

Under jubel og klapsalver blev filmene vist, og til gengæld var der en gruppe fra 3.-4. klasse, der holdt et flot projektforedrag for 0.-2. klasse om sundhed.

Børnene var megastolte af deres film (med god grund), sikke et stort arbejde!