Teateruger, marts 2019

Samsø Frie skoles børn og voksne har haft nogle spændende, hårde, fede, frustrerende, lærerige, skønne, sjove og festlige teateruger.

Årets tema var H. C. Andersen-eventyr, men med et twist. For eventyrene skulle skrives om, så der var roller til alle, og sted og tid skulle også ændres. Børnene blev delt ind i fem grupper – en musikgruppe og fire teatergrupper – og teatergrupperne fik hver et eventyr, som skulle bearbejdes sammen med to lærere. Klassikerne, som blev taget i kærlig behandling, var: Prinsessen på ærten, Kejserens nye klæder, Klods-Hans og Den grimme ælling.

Musikgruppens opgave var at lave forgrunds- og stemningsmusik og også lydeffekter, som endte med at være så forskellige som indisk markedsstemning, cafémiljø og møgvejr.

Næsten alle dage i teaterugerne blev begyndt med sang, beskeder og en leg eller dramaøvelse, som lærerne havde forberedt. Der skulle leges spejl og pustes til balloner, der skulle transporteres (ulækre, syntes nogle) madvarer i kæde, og der var mange grin og god stemning.

Den første uge gik hovedsagelig med at omskrive eventyrene til manuskripter, finde kostumer og lave de første rekvisitter. Og der blev selvfølgelig konsulteret med musikgruppen om lyd og sang og musik, så de havde også hele tiden nok at se til.

Anden uge var endnu mere travl, for de sidste ting skulle på plads, og der skulle øves på scenen, som var et stort telt på vores terrasse. Der måtte finjusteringer og afkortning af kulisseplader til, før scenen kom helt på plads, og den måtte faktisk også rejses igen efter en weekend med lidt blæsevejr.

Børnene arbejdede sammen på kryds og tværs, og store og små hjalp hinanden – også når det lige var lidt bøvlet. Det var vi meget glade for at se, og det lykkedes os derfor med hiv og sving at være klar til generalprøven, som blev spillet for børn fra Rumlepotten, Børnehuset og Samsø Skole.

Efter generalprøven og de sidste instruktioner og aftaler, var hele skolen klar til den store og vilde premiere på stykket “H. C. Andersen vender tilbage”. Gården var fyldt med forventningsfulde forældre og andet godtfolk, og vi håber, I morede jer og måske også kneb en lille tåre. Ungerne var glade og stolte.

Vi er også meget stolte af alle vores seje børn, som på så kort tid kunne skrive stykke og musik, lave rekvisitter og øve, øve, øve. Så tusind tak til alle skønne børn på Samsø Frie Skole, vi må gøre det igen næste år!