Naturvidenskabsuge, september 2019

I uge 39 er der både i grundskolen og på ungdomsuddannelserne fokus på naturvidenskab over hele landet, så selvfølgelig ville vi på Samsø Frie Skole være med. Derfor har alle klassetrin på skolen på forskellige måder arbejdet med årets tema: VAND.

Ugen har for langt de fleste børns vedkommende indeholdt en masse eksperimenter og undersøgelser, for det er så vigtigt, at vi afprøver vores teorier og oplever sammenhænge mellem teori og praksis – hvad tror vi, der sker, hvad skete der egentlig, hvorfor skete det? Og så gør det jo ikke noget, at der er nogle seje og spektakulære forsøg imellem.

De første fire dage af naturvidenskabsugen begyndte alle med en samling med et naturvidenskabeligt oplæg – vi har hørt om bæredygtighed og fået fortalt eventyret om livets vand, vi har set billeder fra Grønlands is og bevidnet, at Mentos og cola ganske rigtigt er en eksplosiv blanding, og vi har haft vortexkanonkamp.

I klasserne er der ud over arbejdet med en masse teori og praksis også blevet gjort klar til fredagens naturvidenskabsfestival, og, nøj, hvor var der forberedt mange gode ting, som vi i løbet af fredag formiddag havde den store glæde at kunne se på, røre ved og undersøge nærmere, mens vi også kunne få en rigtig god forklaring af de børn, der viste frem. Der var blesne, newtonian liquid, vandkredsløb, vilde vandraketter, voldsomme vulkaner, glitrende krystaltræer – bare for at nævne nogle få af de spændende ting, vi kunne gøre os klogere på.

Tak for en fed festival til alle skolens børn, det må vi da gøre igen til næste år!