Lys i mørket – temauge, 10.-14. december 2018

Her i den mørke tid er børn og voksne på Samsø Frie Skole gået sammen om at fejre lyset, lysets snarlige tilbagevenden og kontrasten mellem lys og mørke.

Vi har gennem fire dage arbejdet med fire forskellige lysfester og lært om baggrunden for festerne og traditioner i forbindelse med dem. Festerne var Lucia, hinduernes lysfest Diwali, den keltiske solhvervsfest Imbolc (b’et er stumt) og inkaernes solhvervsfest Inti Raymi.

Arbejdet med festerne foregik i fire forskellige værksteder, nemlig et billedkunstværksted, hvor der skulle fabrikeres forskellige lyskilder, et tekstilværksted, hvor der blev lavet et passende stykke påklædning, et sang- og musikværksted, hvor der blev sunget, spillet og danset, og et visualiseringsværksted, hvor børnene skulle lave et lysshow.

Alle børn var igennem alle værksteder – et om dagen – og alt arbejdet kulminerede med et meget smukt lysoptog i vores have til julefesten i torsdags, hvor børnene iført deres flotte kostumer og med deres rekvisitter sang, dansede og spillede for deres forældre, mens lysshowet oplyste skolebygningen med sjove, skøre og flotte billedfortællinger.

Ugens sidste dag gik med oprydning og hygge. I sidste time kom alle de store børn fra 7.-9. klasse ud i haven for at agere legeonkler og -tanter for de små fra 0.-1. klasse, og det var ikke kun de små, der nød besøget! Endnu et lyspunkt at tage med sig hjem på weekend.

Tak for en dejlig uge og en dejlig lys- og julefest til børn og voksne! Og tusind tak til Lise for det store arbejde med optoget.

Visuals af børnene på Samsø Frie Skole (kan tage lidt tid at læse ind)