Idrætsuge på Samsø Frie Skole, 8.-12. oktober 2018

I ugen op til efterårsferien blev der leget og spillet og danset til den store guldmedalje på Samsø Frie Skole.

Ugen startede for 2.-9. klasse med en god, frisk cykeltur i strid modvind fra skolen til Vestermarken, mens 0.-1. klasse tog samme tur i bil. På Vestermarken og de tilstødende marker var der orienteringsløb i aldersblandede grupper, og der skulle mere end kåde kalve og kalvekasser til at stoppe de mange børn, som med kort og mobiltelefon svarede på spørgsmål og hjalp hinanden igennem ikke mindre end 34 poster. Tusind tak til Karsten Christiansen og Charlotte for lån af mark og have.

Tirsdag blev vi hjemme på skolen, hvor alle børn skulle igennem fire aktiviteter: boomerangkast, militærtræning & samarbejdsøvelser, troldestratego og folkedans. Sikken sjov og hyggelig dag, hvor vi prøvede lidt af hvert og hjalp hinanden. Det var især dejligt at se de store børn tage sig godt af de små – både under aktiviteterne og i pauserne mellem. En stor tak skal lyde til alle fra Samsø Folkedansere, som gjorde et stort stykke arbejde og dansede de sjoveste danse med os.

Onsdag og torsdag blev børnene delt op i to store grupper – den ene gruppe tog til Tranebjerg, den anden til Ballen om onsdagen, og om torsdagen tog den anden gruppe til Tranebjerg, mens den ene tog til Ballen. I Tranebjerg var der udendørs aktiviteter på stadion og skaterbane for nogle af børnene, mens andre var inde at skyde på skydebanen i hallen. Børnene, der var i Ballen, spillede parkgolf i mindre grupper. Sidst på dagen kørte golferne til Tranebjerg, så vi kunne slutte af fælles med frokost og stafetløb. Vi er så glade for, at Samsø Skytterne tog sig godt og kyndigt af os, og børnene var pjattede med at skyde.

Kulminationen på ugen blev fredagens sponsorløb, hvor alle børnene havde skaffet sponsorer blandt forældre, naboer, bedsteforældre og andet godtfolk. Sponsorerne gav et beløb pr. runde à 750 meter, som børnene løb, og der var vist en sponsor eller to, der blev overraskede over hvor langt, børnene faktisk kunne løbe. Men pengene går nu også til et godt formål – alle de seje, løbende børn samlede ind til Børnecancerfonden – og i skrivende stund er der indbetalt mere end 44.000 kr. til at hjælpe børn med kræft. Hvor er det flot!

Tak for en dejlig uge med masser af bevægelse.