Idrætsuge, oktober 2019

Årets idrætsuge på Samsø Frie Skole er ved at være ved vejs ende og mangler i skrivende stund “bare” det store sponsorløb, hvor skolens børn løber til fordel for Børnecancerfonden. Det glæder de sig voldsomt meget til, og børnene har virkelig gjort sig umage med at skaffe sponsorer, der alle betaler et selvvalgt beløb pr. runde, som børnene løber i den time, sponsorløbet varer. De er for seje, ungerne på Samsø Frie Skole!

Idrætsugens foregående dage har budt på mange forskellige aktiviteter.

I mandags havde alle børn medbragt deres cykler, så John Betjent kunne efterse dem og give gode råd til forbedringer. John fortalte også om, hvordan man bedst orienterer og – ikke mindst – koncentrerer sig i trafikken, og om hvordan man bedst bliver set. Efter cykeleftersyn og politiformaninger gik børnene i gang med teori om cyklens udstyr, vigepligt, skiltning og meget mere, så de var helt klar til at tage den store cykelprøve og vise, at de også kunne cykle i praksis.

Tirsdagen bød på arbejde i familiegrupper, hvor børnene skulle lave poster til onsdagens stjerneløb, og så skulle de også lige alle sammen lave en coopertest, altså en løbetest, hvor man løber så langt og hurtigt, man kan i løbet af 12 minutter. Igen må man sige, at vi har seje børn her på skolen, for alle børnene gennemførte – også selv om det var meget hårdt. Børnene var gode til at heppe på hinanden og opmuntre hinanden, og selv de yngste børn var meget koncentrerede om at holde regnskab med deres ældre makkeres runder, så ikke en meter blev overset.

I onsdags cyklede vi så til stranden ved Sælvig, hvor alle posterne til stjerneløbet blev sat op, så løbet kunne sættes i gang. Der var mange sjove og spændende aktiviteter, som børnene jo selv havde arrangeret: æggeløb, kimsleg, find fem begravede bolde-leg, fyld en spand med havvand-leg og mange, mange flere. Der var god stemning, og store og små hyggede sig gevaldigt sammen, og de store var gode til at tage de små ved hånden, når der skulle skiftes aktivitet. Efter lækker frikadellefrokost cyklede vi tilbage til skolen i adstadigt tempo, for den friske havluft og al den motion gjorde os meget trætte. Og glade.

Naturskolen lagde jord og lokaler til torsdagens udflugt, hvor Bjarne, Peter og Pia havde lavet det sejeste naturskoleløb til os. Vi skulle tænde bål på tid, lave bådræs, løbe waders-stafet, finde vand- og smådyr og ramme plet med fiskestang og -snøre. Også her var børnene sammen i familiegrupper, og igen var det tydeligt, at de tager sig godt af hinanden og har det hyggeligt sammen. Blæsten var frisk og kinderne røde efter endnu en dag ved vandet, og da Dennis kom med frokosten (stjerneskud) var han meget velkommen, for appetitten var god, og de fleste skulle cykle den lange tur tilbage til skolen efter endt frokost. De yngste børn havde dog lige tid til at lege lidt på naturskolens bålplads, før de blev hentet hjem i biler.

Tak for en skøn uge, og tak til John, Naturskolen og alle jer andre, der hjalp os med at lave en god idrætsuge for børnene. Vi håber at se jer til sponsorløbet.

GOD EFTERÅRSFERIE!